Hier is een recept voor het maken van ijsthee met rooibos:
Ingrediënten:
- 4 theezakjes rooibos
- 4 kopjes water
- IJsblokjes
- Optioneel: citroenschijfjes, muntblaadjes of zoetstof naar smaak
Instructies:
1. Breng 4 kopjes water aan de kook.
2. Plaats de rooibostheezakjes in een hittebestendige kan of pot.
3. Giet het kokende water over de theezakjes en laat het geheel 5-10 minuten trekken om de smaak van de rooibosthee vrij te laten komen.
4. Verwijder de theezakjes en laat de thee afkoelen tot kamertemperatuur.
5. Plaats de kan of pot met de thee in de koelkast en laat het minstens 1 uur afkoelen.
6. Vul glazen met ijsblokjes.
7. Giet de afgekoelde rooibosthee over de ijsblokjes in de glazen.
8. Voeg indien gewenst een schijfje citroen, een paar muntblaadjes of zoetstof naar smaak toe.
9. Roer de ijsthee goed door en serveer direct.
Je kunt dit basisrecept aanpassen naar smaak door bijvoorbeeld extra ingrediënten toe te voegen, zoals schijfjes sinaasappel, stukjes perzik of bessen. Experimenteer en ontdek jouw favoriete combinaties!
